FAQs

Com puc evitar els problemes dentals derivats de l'embaràs?

 

 • Has de mantenir una higiene oral minuciosa: raspallar després de cada àpat i passar-te el fil dental cada nit. Si el teu dentista ho indica, pots utilitzar glopeigs de fluor o clorhexidina.
 • És molt important mantenir una dieta equilibrada i evitar el consum de dolços, sucs industrials, brioixeria i refrescs, especialment entre àpats.
 • Si pateixes de gingivitis o periodontitis abans de l’embaràs, aquesta situació es pot agreujar. Has de visitar al dentista perquè t’indiqui el procediment a seguir.
 • Realitza visites trimestrals al dentista per realitzar els tractaments oportuns, detectar i prevenir qualsevol alteració a la boca.

 

Consells sobre salut oral per embarassades:

 

 • Quan sàpigues que estàs embarassada, visita al teu dentista perquè et faci un examen bucal i t’indiqui el risc de malaltia periodontal i càries, així com les mesures preventives a seguir.
 • Si pateixes de gingivitis o periodontitis abans de l’embaràs, aquesta situació se sol agreujar. Has de visitar al dentista perquè faci una neteja professional i et indiqui les mesures casolanes a seguir.
 • Si pateixes de reflux o vòmits, l’esmalt de les teves dents pot desgastar-se. El dentista pot indicar-te diverses mesures per neutralitzar els àcids de l’estómac i evitar càries i / o sensibilitat dental.
 • Has de mantenir una higiene oral minuciosa: raspallar després de cada menjar / berenar i passar-te el fil dental entre els molars cada nit. Si el teu dentista ho indica, pots utilitzar glopeigs de fluor o clorhexidina, així com mastegar xiclets de xilitol.
 • El teu alimentació pot influir en el creixement i desenvolupament de les dents del teu bebè. És molt important mantenir una dieta equilibrada i evitar en la mesura possible el consum de dolços, galetes, sucs industrials, brioixeria i refrescs – especialment entre àpats.
 • Un cop nascut el teu nadó, evita que desenvolupi càries. La manera més efectiva és netejant els seus dientitos dues vegades al dia. Els primers mesos, aprofita el moment del bany per fer massatges les genives amb una gasa, un drapet humitejat o un didal. Quan li neixi la primera dent, és indispensable netejar-li la boca després de la lactància o el biberó.
 • Pots evitar transmetre al teu nadó bacteris de la teva boca que es contagien a través de la saliva, evitant hàbits com compartir culleres, netejar el seu xumet ficant a la boca, etc.
  Abans que el teu nadó compleixi els 2 anys, porta-ho al Odontopediatra perquè t’informi de com evitar l’aparició d’alteracions bucals.
Com afecta l'embaràs als meus dents i genives?

L’embaràs comporta una sèrie de canvis fisiològics i hormonals que poden repercutir en la cavitat bucal. Per això, si aquestes embarassada hauries sol·licitar una cita amb el teu odontòleg per realitzar un diagnòstic del teu estat oral i informar sobre el risc de malaltia periodontal i els tractaments preventius necessaris per evitar-la.

Els canvis orals durant l’embaràs es deuen a un augment sobtat d’estrògens i progesterona que poden causar que lostejidos de les teves genives presentin una major reacció davant la placa dental. La placa és una pel·lícula de bacteris que cobreix les dents.
Si no elimines la placa diàriament, pot endurir-se i convertir-se en tosca i augmentar el risc de contraure gingivitis, un quadre que causa genives vermelles, inflades i propenses a sagnar.

Si pateixes de reflux o vòmits, l’esmalt de les teves dents pot erosionar-; augmentant la sensibilitat dental i la susceptibilitat davant la càries
Durant el segon trimestre també pot aparèixer un “granuloma de l’embaràs”. És una lesió voluminosa localitzada a la geniva i que sagna amb facilitat. La majoria disminueixen de mida o desapareixen després del part.

Què és una endodòncia?

L’endodòncia és el tractament d’elecció per preservar l’estructura de la peça dental quan una infecció arriba a la polpa (el teixit nerviós de la dent) o els vasos sanguinis, evitant amb ella l’extracció de la peça.
Quan una dent s’exposa a l’exterior, per una càries o un trencament, pot ser fàcilment infectat per bacteris, començant el deteriorament del seu interior. Aquesta infecció pot arribar a colonitzar el canal de l’arrel, ocupat per nervis i vasos sanguinis, pel que és necessària la seva eliminació abans de procedir a omplir-lo….

¿Pot ocórrer una reinfecció després del tractament d'endodòncia?

En general aquest tractament és molt efectiu i no ocorren noves infeccions, encara que és possible que en alguns casos es faci necessari un nou tractament per aquest motiu.

És la dent tractat igual d'eficaç que abans del tractament d'endodòncia?

En ser omplerts els canals de les arrels amb un material especial la peça dental recupera gairebé tota la seva fortalesa, encara que de vegades, depenent del grau de deteriorament cal completar el tractament amb una corona que protegeixi a la dent.

És dolorosa una endodòncia?

Tot el procés es desenvolupa sota anestèsia local pel que no s’experimenta dolor durant el mateix.

En què consisteix una endodòncia?

El primer pas és prendre una radiografia de la zona per localitzar la infecció i fins i tot el grau d’afectació de l’os.
Després es retira tot el material deteriorat de la cadena i s’esterilitza, donant pas al farciment d’aquest. Això enforteix la dent i evita que la infecció es dissemini per la resta de la peça.

Quines cures he de tenir en acabar una teràpia periodontal?

És molt important que la higiene bucal es realitzi estrictament després del tractament i acudir a revisió cada sis mesos.

Hi ha alguna relació entre les malalties periodontals i altres malalties?

Si. Els bacteris periodontals poden passar al torrent sanguini causant problemes circulatoris o cardíacs. Particularment les dones embarassades han de prestar més atenció a la seva higiene bucal i visitar al seu dentista freqüentment, ja que els bacteris poden fer mal al fetus.

Quins són els símptomes d'una malaltia periodontal?

Sensibilitat, genives que sagnen al raspallar, genives inflades o febles, halitosi, pèrdua de peces dentals dents o desplaçaments de les mateixes.

Què és la pròtesi removible?

És aquella pròtesi que s’utilitza, en cas d’absències dentàries, quan no tenim cap dent o implant per ancorar-nos, per reposar dents absents i aquelles estructures òssies que després de la pèrdua dentària es van atrofiant amb el pas del temps. Pot ser parcial o completa i extreure de la boca per la seva higiene. Les pròtesis removibles es fabriquen en diferents materials segons les necessitats del pacient.

Què és la pròtesi fixa?

La pròtesi fixa actual per excel·lència és l’implant dental que per les seves característiques el converteix en el tractament d’elecció en molts casos.
Si volem restaurar solament la forma d’una dent s’utilitzen màscares o corones, per a la absències de peces també hi ha dents o implants a banda i banda, ponts.

En què consisteix la cirurgia necessària en el tractament de implantalogía?

Es tracta d’una petita intervenció que es porta a terme amb anestèsia local i que sol tenir una durada d’uns minuts.

Quant de temps dura el tractament d'implantologia?

En general tot el procés comporta uns nou mesos, però això varia segons cada cas. No obstant si el temps és determinant per a vostè, de vegades és possible sotmetre a una nova tècnica que li permetrà gaudir de la seva implant, si és possible, en molt menys temps. Sàpiga més dels implants en un dia aquí.

Estan els implants indicats en qualsevol tipus de pacient?

En general qualsevol que gaudeixi d’una bona salut general és susceptible de ser tractat amb implants. No obstant això està contraindicat en determinats grups de pacients com els fumadors o els que pateixen cert tipus de malalties cròniques com diabetis o insuficiència cardíaca.
El personal de la nostra clínica dental estarà encantat d’assessorar sobre el tractament més adequat per a vostè.

Són segurs els implants dentals?

Això depèn en gran mesura de l’experiència del personal que realitza l’implant i de la qualitat del mateix. A la nostra Clínica Dental només treballem amb les millors marques d’implants del món. a més, el Dr. García-Triviño compta amb una experiència de més de 15 anys en aquesta tècnica.

¿Els Aparells d'ortodòncia perjudiquin a les dents?

No, a a els Aparells són instrument AMB que Compta ortodontista per corregir la maloclusió, milloren, no NOMÉS L’Estat de les dents, sinó el de les genives i ossos maxil·lars.

A quina edat s'ha de fer el tractament d'ortodòncia?

L’època més adequada per iniciar el tractament depèn de la naturalesa de la maloclusió però generalment és el període de creixement de les estructures òssies i dentàries. En alguns casos són convenients tractaments preventius en edats primerenques (4-5 anys); així com d’altres, en persones adultes per corregir problemes estètics, de malaltia periodontal, impossibilitat d’obertura bucal, sorolls o espetecs de l’articulació, etc.

Es poden corregir totes les maloclusions?

gairebé tots els casos és possible obtenir una gran millor de la funció de les dents i de l’aspecte estètic de la cara.

Quins són els problemes més freqüents en ortodòncia?
 • Espais dentals massa grans
 • mossegada oberta
 • sobremossegada
 • desviacions mandibulars
 • Dents superiors cap a fora
 • Dents inferiors cap a fora
 • Manca d’espai
¿Qué són les carilles?

Les carilles són fines làmines de porcellana que s’adhereixen a la part frontal de les dents per corregir la seva forma, la mida, la seva posició, el seu color o algunes fractures. A diferència de les fundes o corones, la reducció del teixit sa de la dent és menys agressiva, portant-se així a terme un tractament molt més conservador. Les carilles són una solució molt duradora per a la millora dels defectes de l’esmalt en l’estètica del seu somriure.

¿Poden tenir caries els nens petits?

Les dents de llet o temporals poden patir càries, igual que els de l’adult. A més, a causa de les característiques d’aquestes dents, un cop iniciada la càries, aquesta avança més ràpidament i afecta el teixit nerviós abans que en l’adult.
Les dents de llet serveixen perquè el teu fill mastegui bé, mantenen l’espai de les dents permanents, guien la seva erupció i permeten una bona pronunciació de les paraules.
Si hi ha una infecció en les dents de llet, les dents permanents que es troben just a sota, es poden veure afectats, pel que fa a forma, mida, camí d’erupció i posició final a l’arcada dentària. Si els extraiem prematurament es pot provocar pèrdua d’espai, retard en l’erupció i per tant maloclusió. En cas d’haver de extreure’ls, es col·locarà un mantenidor d’espai quan sigui necessari.

Utilitzo xiclet de menta per amagar el mal alè, ¿hi ha alguna cosa millor?

Efectivament, en la farmacia es poden trobar productes específics, encaraque si de veritat vols atacar el problema desde l’arrel s’ha de buscar l’origen dental.

¿Les malalties de la boca són hereditaries?

En el cas de la malaltia periodontal (Ència i os de suport) si, encara que això no vol dir que no puguem fer res per evitar-ho. Mitjançant revisions periòdiques i reconeixent els primers símptomes per a acudir a temps al professional, podem neutralitzar per evitar o minimitzar la instauració o el seu avanç.
Pel que fa a la càries, avui dia es creu més en la influència del contagi i hàbits adquirits a casa com “herència familiar”, que en la mala qualitat de l’esmalt.

Em sangren les ències quan em respallo, que puc fer?

Les genives sagnen generalment per l’acumulació de bacteris. Per tant, començarem per usar un raspall suau perquè no les faci malbé, realitzant un raspallat minuciós netejant totes les superfícies durant tres minuts, tres vegades al dia.
Si després extremar la higiene no ha desaparegut el sagnat en una setmana, hem de consultar a un professional, per tractar el sagnat i evitar que la infecció passi a l’os.

És bo fer-se una neteja profecional un cop a l'any?

S’ha de fer segons la freqüència a la qual es produeixi la tosca de forma individual. No hi ha una norma fixa, encara que si als pocs mesos després de la neteja notes tosca acumulat, el millor és que et ensenyi un professional a realitzar el manteniment de la teva boca. Amb això evitaràs el sagnat de les genives.

¿La neteja professional desgasta o fa mal als dents?

Rotundament no, mitjançant el sistema d’ultrasons, la vibració desprèn la tosca adherit a la dent, deixant intactes els teixits dentals i millorant la salut gingival.

Quan s'ha de començar a netejar les dents als nens?

Com més aviat millor, fins i tot quan encara no tenen dents, s’ha de netejar la cavitat oral mitjançant una gasa humida després de cada presa.
Des que apareix la primera dent, hi ha un raspall específic, ja que les dents es poden picar des de la seva erupció.

¿S'ha d'emprar una esbandida diaria per millorar la higiene?

No sempre és necessari, el principal és treure la placa bacteriana mitjançant l’arrossegament mecànic amb un bon raspall amb pasta dental fluorada, a més de seda o raspalls interdentals per als espais entre dents als quals no arriba el raspall. Els col·lutoris o esbandides poden ser d’ajuda per a problemes específics, durant un temps determinat, encara que també poden ser perjudicials. Si ja utilitzes un, consulteu-nos.

My Dentiss Clínica Dental
Av. Diagonal, 162 08018 BARCELONA
Telf. 93 303 67 24
[email protected]

Nombre*:

Apellidos:

Teléfono de contacto*:

Email*:

Fecha de visita: (dia / mes / hora)

Consulta / Motivo visita:

Al hacer click en enviar estás aceptando el Aviso legal.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies