+34 93 303 67 24

clinica@mydentiss.es

Av. Diagonal, 162

Barcelona

Síguenos

ATM i Bruxisme

My dentiss  >  ATM i Bruxisme

Atm i bruxisme

Es tracta de l'hàbit inconscient d'estrènyer i cruixir les dents. La prevenció és molt important per evitar el desgast accelerat del somriure.

El bruxisme consisteix en l’hàbit de prémer o fregar les dents. Pot ocórrer durant el dia o la nit, mentre dormim. En ambdós casos sol ser un acte involuntari per tant no parlem de prevenció, sinó de tractament precoç.

Es calcula que més d’un 30% de la població pateix bruxisme, que afecta amb més freqüència a les dones que als homes. Si bé no hi ha unes causes concretes, l’estrès i l’ansietat afavoreixen que el pacient grinyoli les dents. El bruxisme pot provocar desgast de l’esmalt i fissures dentals.

Els principals símptomes del bruxisme són els següents:

  • Desgast i mobilitat a les dents.
  • Inflamació de la polpa dental.
  • Fractures dentals.
  • Hipertròfia en els músculs mandibulars.
  • Dolors a les articulacions.

El tractament més comú és l’ús de fèrules de descàrrega. Es tracta d’aparells amb forma de ferradura que s’adapten a les dents. Les fèrules de descàrrega es porten per dormir i ajuden a combatre el bruxisme. Eviten la mossegada i protegeixen les dents. A més, relaxen la musculatura de la força de la masticació.

En alguns casos també es recomana un tractament amb ortodòncia. En aquests casos, el bruxisme es deu a una mala posició de les dents. Un altre habitual és realitzar teràpies de relaxació per alleujar l’estrès.

A MyDentiss t’ajudarem a tractar el bruxisme analitzant el teu cas particular. Elaborem fèrules de descàrrega a la mida de cada pacient. Amb els nostres materials i especialistes, aconseguiràs eliminar aquest hàbit molest i perjudicial per el teu somriure.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.