+34 93 303 67 24

clinica@mydentiss.es

Av. Diagonal, 162

Barcelona

Síguenos

Periodòncia

My dentiss  >  Periodòncia

Periodòncia

El periodoncista preveu, diagnostica i tracta les malalties periodontals. Les malalties en la periodòncia es deuen a l'acumulació de placa bacteriana.

La periodòncia és l’especialitat de l’odontologia que tracta els teixits que suporten la dent. Parlem de la geniva, l’os alveolar i el lligament periodontal. El periodoncista preveu, diagnostica i tracta les malalties periodontales. Les malalties en la periodòncia es deuen a l’acumulació de placa bacteriana. La placa s’endureix i desprèn toxines que irriten les genives. D’aquesta manera es formen les bosses periodontals, que provoquen les malalties principals en peridoncia dental:

  • Gingivitis: consisteix en una inflamació de les genives que pot tractar si es detecta a temps. En cas de no ser diagnosticada o de ser mal tractada, evoluciona cap a la periodontitis.
  • Periodontitis: també coneguda com piorrea, es tracta d’una extensió de les bosses periodontals que provoca pèrdua de la dent. En aquests casos, se sol realitzar una cirurgia periodontal.

Alguns símptomes de les malalties periodontals són l’halitosi o mal alè i la inflamació i el sagnat de les genives. També és comú experimentar sensibilitat dental amb aliments molt freds o molt calents. Fins i tot notar certa mobilitat a les dents. Si detectes algun d’aquests símptomes no dubtis a acudir a MyDentiss. Els nostres professionals realitzaran un diagnòstic i tractament ajustats a les necessitats de cada pacient.

Per prevenir les malalties pròpies de la peridoncia dental és important visitar l’odontòleg amb freqüència. Alguns dels símptomes d’aquestes malalties no es detecten a simple vista. També és important mantenir una bona higiene bucodental a casa.

A MyDentiss t’oferim l’assessorament i els tractaments necessaris per prevenir i tractar les malalties periodontals. Disposem de les millors tècniques perquè el teu somriure torni a lluir sa i perfecte.

La placa bacteriana es va acumulant a les genives i s’endureix. Aquestes plaques bacterianes desprenen toxines, les quals irriten les genives i provoquen que les genives es desprenguin de les dents formant bosses periodontals, les quals s’omplen de més toxines i bacteris.

Mentre la malaltia avança, les bosses s’estenen i la placa penetra més i més fins que l’os que sosté a la dent es destrueix. La dent es caurà o s’haurà d’extreure.

Potser et preguntes

Tipus de cirurgia periodontal

1. Cobriment de recessions gingivals: amb un procediment quirúrgic podem cobrir amb geniva la part de l’arrel que s’ha quedat exposada. Aquest tractament permet:

  • Millorar l’estètica
  • Disminuir la sensibilitat
  • Disminuir el risc de caries
  • Evitar la retracció

2. Allargament de dents curtes: En pacients adults, pot haver-hi hagut un desgast important de les dents semblant aquests petits, no funcionals ni estètics. En altres ocasions hi ha pacients, molts joves, que mostren molta geniva al somriure i dents molt petits. A través d’una petita cirurgia s’exposa una major quantitat de dent i fa que el somriure del pacient pugui ser molt més estètic.

La cirurgia periodontal

Aquest tractament s’utilitza en aquells casos en què la malaltia està molt avançada i es necessita recórrer a la cirurgia, bé sigui per eliminar el càlcul de difícil accés dipositat en profunditat, com per reposicionar la geniva que s’ha perdut (recessions gingivals) o per allargar dents curtes.

Els tractaments per la malaltia periodontal son:
  • Tartrectomia o Higiene: Consisteix en l’eliminació del càlcul supragingival (tosca) dipositat per sobre de la geniva. Generalment s’utilitza un aparell d’ultrasons

  • Raspatge, allisat i polit radicular: consisteix en l’eliminació del sarro per sota de la geniva mitjançant l’ús d’unes curetes manuals deixant la superfície radicular totalment llisa i polida. D’aquesta manera s’impedeix l’avanç de la malaltia periodontal. Sol fer-se per sectors, en diverses sessions.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.